Rapid Transformational Therapy

 

A feeling will continue until it no longer needs to be felt.

– Marisa Peer
fitness quote Niki Van Oppens hypnotherapeut RTT en coach: afslanken, zelfbeeld, zelfvertrouwen, zelfsabotage

Wat is RTT?

RTT of Rapid Transformational Therapy de beste elementen uit hypnose, CBT, psychotherapie, psychologie, genezing en neurolinguïstisch programmeren (of NLP) en vormt daarmee een krachtige, snel werkende formule waarmee we de onderliggende oorzaak van jouw onzekerheid, eetbuien, uitstelgedrag, angst of depressie.

We leven als mens altijd binnen de grenzen van onze overtuigingen, dus wanneer we bepaalde belemmerende overtuigingen hebben over onszelf of over het leven, zien we het resultaat daarvan in onze realiteit.

Tijdens RTT sessie observeer je jezelf en deze inzichten zonder oordeel. Op dat moment is het relatief eenvouding om ze los te laten en wanneer je oude blokkades en belemmerende gedachten en overtuigingen hebt losgelaten, sta je beter open voor nieuwe overtuigingen die jou zelfzeker, gemotiveerd en gelukkig maken. 

Dingen waar je in gesprekstherapie jaren over kan praten, ontdek je vaak met Rapid Transformational Therapy binnen één sessie. Deze ingang bespaart je dus heel veel tijd (én geld) en de resultaten zijn dan ook nog eens veel beter.

girl in field

Wat is hypnotherapie eigenlijk? 

Hypnose is een natuurlijke staat van zijn die je al meerdere keren per dag in één of andere vorm ervaart in je dagelijkse leven, bijvoorbeeld vlak voor je in slaap valt, wanneer je een goed boek leest, lekker lang onder de douche staat of als je zit te dagdromen in de trein. Deze ontspannen staat van zijn roepen we bewust op als je tijdens een RTT sessie. 

Hypnotherapie zorgt ervoor dat jouw kritische brein even gaat slapen, waardoor je toegang krijgt tot je onderbewuste brein en je ontdekt welke ervaringen en gedachten je belemmeren om de juiste keuzes te maken in je leven.

Doordat we het kritische brein even omzeilen maakt hypnose het volle potentieel in jouw onderbewustzijn wakker.  Hierdoor kunnen we nieuwe overtuigingen creëren waardoor jij die doorbraak kan maken in jouw leven waar je al zo lang naar verlangt. 

 

Wie heeft Rapid Transformational Therapy uitgevonden?

RTT is een vorm van hypnotherapie die is ontwikkeld door Marisa Peer, een Engelstalige en zeer succesvolle hypnotherapeut, die in de afgelopen 35 jaar haar eigen methode heeft ontwikkeld en verfijnd tot een geweldig krachtige therapie.  

Marisa Peer is een wereldberoemde spreker, therapeut en bestseller-auteur. Marisa en haar methode zijn in de afgelopen jaren meervoudig bekroond met verschillende awards.  Ze is meermaals uitgeroepen tot Beste Britse Therapeut en daarnaast staat ze in Tatler’s Guide to Britain’s 250 Best Doctors.

Zij heeft vele beroemdheden behandeld, waaronder Oscar-winnende acteurs, rocksterren, Olympische topsporters, CEO’s en zelfs Royalty. Haar Rapid Transformational Therapy heeft wereldwijd gevalideerde resultaten bereikt en heeft hierdoor accreditatie ontvangen in o.a. de VS, het VK en Australië. 

Ik ben oprecht trots dat ik door haar en haar team werd opgeleid, zowel online als Live in Amsterdam, tot Klinisch Hypnotherapeut en Rapid Transformational Therapist. 

 

 

Gloeilamp RTT sessie

De opbouw van een RTT sessie

  • We zoeken meteen naar de oorsprong van het probleem.
  • We vertellen aan jouw onderbewustzijn waarom het niet meer relevant is om het probleem in stand te houden.
  • We laten de oude, belemmerende overtuigingen los.
  • We bevrijden opgekropte gevoelens.
  • We herprogrammeren jouw onderbewustzijn met krachtige, positieve affirmaties, welke jouw nieuwe overtuigingen worden.

 

baby

Therapie is niet alleen voor depressie of zware trauma’s.

Vaak lijkt therapie enkel te zijn voor mensen met zware mentale of emotionele problemen. Dat mag, maar dat hoeft niet zo te zijn. Therapie kan je ook helpen bij kleine dingen die je ergeren of gewoon onzeker maken; een spinnenfobie, writer’s block, zelfsabotage, je onzeker voelen over je lichaam, je onzeker voelen tussen de lakens of in relaties, terwijl je over het algemeen een heel gelukkig leven leidt. 

RTT is eigenlijk een coachingsessie én therapiesessie tegelijkertijd en het is het beste te omschrijven als begeleide meditatie waarin jij actief aan deelneemt. 

baby

Hoe we blijvend succes creëren

Tijdens de sessie werken we aan de oorzaak van het probleem. Dat is ontzettend krachtig en is absoluut noodzakelijk om het op te lossen. 

Wat ervoor zorgt dat het ook blijvend is, is dat je aan het einde van de sessie een gepersonaliseerde opname ontvangt met exact datgene wat jij nodig hebt. Geen enkele opname is hetzelfde, want het wordt gebaseerd op wat er naar boven is gekomen tijdens de sessie en op jij wil bereiken. 

Deze opname beluister je elke dag, minstens 21 dagen lang, na de RTT sessie. Dankzij de kracht van herhaling worden deze gepersonaliseerde affirmaties en suggesties geprogrammeerd in jouw geest en vervangen ze de oude, negatieve overtuigingen die je over jezelf of over het leven had. 

Wanneer jij anders denkt en jij je daardoor anders voelt, verander je jouw eigen biochemie en reageer je anders. Je houdt jezelf niet meer onbewust tegen, je gaat anders handelen en je behaalt je doelen met veel meer gemak en elegantie. Simpelweg, je bent de persoon die JIJ verkiest te zijn. 

 

Q & A

Is hypnose schadelijk voor de gezondheid?

Nee, in tegendeel. Hypnose is juist heel goed voor je gezondheid. Met hypnotherapie ruim je blokkades op waardoor jij je vrijer en zelfzekerder gaat voelen, waardoor je fysieke lichaam minder stress ervaart, gezonder wordt en oude klachten verminderen of verdwijnen.

 

Kan ik in een staat van hypnose blijven hangen?

Nee, dat is onmogelijk. Omdat hypnose een natuurlijke staat van zijn is waar je ook in kan komen wanneer je aan het dagdromen bent, tv kijkt of een heerlijk lange douche neemt, ga je automatisch over naar andere hersengolven: snellere hersengolven wanneer je wakker bent en tragere wanneer je in slaap valt. 

 

Kan je alleen gevoelige mensen hypnotiseren?

Iedereen bevindt zich wel eens in een bepaalde mate van trance. Iedereen kan gehypnotiseerd worden, dus jij ook. Je hoeft het alleen maar toe te laten. Hypnose is een heerlijk ontspannende ervaring waardoor het allemaal klaarhelder wordt voor jou en je de kracht ontwikkeld om de bestaande patronen te verbeteren op een manier waar jij en jouw leven beter van worden. 

Nee, als hypnotherapeute maak ik gebruik van technieken die bij bijna alle mensen effectief werken. Ook krachtige, zelfzekere, of dominante mensen zijn prima hypnotiseerbaar. Hypnose is een natuurlijke staat waarbij onze hersengolven langzamer zijn en waar we op bepaalde momenten van de dag automatisch in afzakken. Dit is natuurlijk en normaal.

 

Ben je tijdens de hypnose helemaal overgeleverd aan de hypnotherapeut?

Nee, je hebt zelf complete controle. Tegen je zin onder hypnose gebracht worden is niet mogelijk en ik ben er alleen maar je om je te begeleiden en te helpen. Ook tijdens hypnotherapie blijf je controle houden over je volledige verstandelijke vermogens en eigen wil om ‘nee’ te zeggen tegen suggesties of opdrachten van de therapeut. Jouw vermogen om je te ontspannen – geleid door de technieken van de therapeut – bepalen hoe diep je in trance gaat.

 

Moet ik ontspannen zijn om in trance te kunnen geraken?

Nee, door je te concentreren op een probleem, focus je je op één aspect van je totale bewustzijn en ga je vanzelf in trance. Je gedachten dwalen dan niet meer af. Als je je bijvoorbeeld richt op je grootste angst, of verdriet dat in je leeft, ga je vanzelf in een hypnotische toestand.

 

Kan de hypnotherapeut mij dwingen om mijn diepte geheimen te vertellen?

Nee, alleen jij bepaald wat je wil vertellen. Als goede therapeut heb ik respect voor je privacy en houd ik me ook aan beroepsgeheim, wat mijn morele plicht is.  Ook zonder die details werkt RTT en kan ik je prima verder begeleiden.

De enige informatie die ik wél nodig heb is hoe de onbenoemde details jou hebben beïnvloed en hoe ze je laten voelen.

 

Hoe lang duurt een RTT sessie?

Een RTT pakket bestaat altijd uit meer dan één afspraak.

Curiosity Call: Tijdens deze call bespreken we wat je wil veranderen in je leven, hoe jij je wil voelen en hoe ik je daarbij kan helpen. Deze call duurt 15min. 

Intake call:  Bij het boeken van de intake call ontvang je ook het intake formulier. Dit bespaart ons tijdens de call veel tijd, komen we sneller tot de kern en maakt het uiteindelijke resultaat nog beter.  Deze call duurt 30 à 45min.

RTT sessie: is het werkelijke therapie gedeelte en duurt +- 2 uur. Op deze tijd kunnen we tot diep in de kern van het probleem gaan en echt resultaat boeken.

De persoonlijke opname: maak ik voor jou aan het einde van de sessie of erna. Deze ontvang je zo snel mogelijk. Het is belangrijk dat je deze opname minstens 21 dagen beluistert, 1 à 2 keer per dag.

Opvolging: houdt in dat je de volgende 3 weken er niet alleen voor staat. Eén keer per week bellen we of spreken we elkaar via Zoom. Hierbij beantwoord ik al jouw vragen en indien nodig kan je ook gecoacht worden. Dit duurt meestal tussen de 15 à 30min. Bij het laatste gesprek bekijken we hoever we geraakt zijn en wat er op dat moment nog nodig is of waar je nog behoefte aan hebt.

 

Wat als ik niet naar de praktijk in Lint kan komen?

Als Lint te ver voor je is of als je liever gewoon lekker vanuit je eigen zetel de therapie ontvangt, dan doen we dat gewoon via Zoom. RTT werkt net zo goed online als face-to-face. Ongeveer de helft van de sessies doe ik op dit moment via Zoom. Het is betrouwbaar, gemakkelijk en gratis. Voorafgaand mail ik je de instructies die je nodig hebt voor een vlotte therapie- of coaching sessie.

 

Hoe voel ik me tijdens en na de sessie?

Tijdens de RTT-sessie zal je je comfortabel en ontspannen voelen. Wat je ervaart tijdens de sessie voelt dus niet onbekend.
Hoe jij je direct na de sessie voelt is sterk afhankelijk van hoe diep de sessie op je heeft ingewerkt. Dit is bij iedereen anders: de ene staat energiek op en de ander voelt een intens diep gevoel van reflectie en verwondering. Ook ver na de sessie ontdek je vaak nog meer over jezelf. Je verlaat mijn praktijk (of Zoom) altijd met een gevoel van begrip, vrijheid en kracht.