Tongdiagnose

Aan de tong kun je zien hoe de energie van iemand de laatste tijd is. Dit geeft meer een beeld van de basis en de onderliggende toestand van een cliënt, in tegenstelling tot de polsdiagnose, wat meer een momentopname is.

Bij de tong kijken we naar de vorm, de kleur en het beslag. Een gezond persoon heeft een mooie roze tong, geen tandafdrukken, niet te dun, maar ook zeker niet opgezet en slechts weinig (kleurloos) beslag.

We kunnen de tong daarnaast opdelen in verschillende gebieden. Het puntje staat voor het hart, daarachter zit de long. In het midden de maag en de milt en achterin de nieren. De zijkanten staan voor de lever en de galblaas, waarbij sommige auteurs de linkerkant aan de lever koppelen en de rechterkant aan de galblaas.

Wil je weten wat jouw tong over je zegt?

Gratis tongdiagnose

Wil je weten wat jouw tong over je zegt?
  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: jpg, png, jpeg, pdf, gif.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Over Niki

Ik ben Niki, 28 jaar, Hormoonfactorcoach, Chinese voedingsleercoach, student RTT (Rapid Transformational Therapy), hondenliefhebber, grote fan van surfen, fitness, yoga en meditatie.