Voeding

Mijn visie op voeding

Wanneer jouw hormonen in balans zijn, slank je veel gemakkelijker af, heb je volop energie en voel je je veel gezonder. Onze hormonen zijn van enorm belang voor ons welzijn. Hebben we klachten en kwaaltjes, dan zijn dat verzoeken van ons lichaam om iets te veranderen. 

Ons lichaam is een verzameling van miljarden cellen die allemaal met elkaar samenwerken. De broodnodige communicatie tussen al die cellen wordt onder andere door hormonen (en redox moleculen) verzorgd. Deze worden vanuit hormoonproducerende weefsels en klieren via het bloed naar alle cellen tot in de verste uiteinden vervoerd. Onze hormonen, honderden in totaal, bepalen onder meer de groei, stofwisseling en immuunsysteem en zorgen voor het harmonisch functioneren van de organen. Ook jouw energie-inname staat onder invloed: honger en verzadiging worden hormonaal geregeld! Ook of we spieren opbouwen, vet opslaan en zelfs waar het precies wordt opgeslagen. 

 

 

 

Er zijn negen grote en belangrijke hormonen waar we met onze voeding, levensstijl, beweging en stressmanagement invloed op hebben. Deze manier van eten is geen dieet: we maken geen gebruik van calorie-restricties, geen puntjes tellen, geen honger lijden. Je leert te eten zoals de natuur bedoeld heeft.  

Wat is een dieet eigenlijk? Wanneer we spreken over dieren, is dit erg gemakkelijk uit te leggen. Het dieet van een giraf is wat een giraf moet eten om lang en gezond te leven. Met “slechte” voeding wordt het dier ziek en gaat het eerder dood. Wij als mens… wij gaan op een dieet, want we moetten afslanken (m.a.w. onze gezondheid is niet optimaal). We zijn aan het overeten en tegelijkertijd hongeren we onszelf uit. Dat komt doordat de voedingsindustrie ons voedsel verkoopt die geen voedingswaarde bezit en ervoor zorgt dat we continu honger hebben. 

Echte voeding voorziet ons van voedingsstoffen die voor de opbouw, herstel en alle vitale functies van ons lichaam zorgt en dat we ons écht goed voelen in ons lichaam! 

 

Daarnaast werk ik ook met de Chinese voedingsleer. Zonder hormoonspecifieke klachten werk ik graag met deze methode. Deze kennis, welke al duizenden jaren oud is en nog steeds up to date, laat ons toe om op andere levels te werken: zowel lichamelijk als emotioneel. Ook remedies voor verkoudheden, hoofdpijn, insomnia, koude handen en voeten en uiteraard verschillende spijsverteringsproblemen kunnen hierdoor behandeld worden. De Chinese voedingsleer maakt gebruik van de Yin&Yang-theorie en de vijf elementen. Gebruik maken van deze methode betekent niet dat je vanaf nu enkel nog rijst en noedels kan eten of dat je elke week naar de Chinese supermarkt hoeft te gaan! We maken gebruik van de principes van de Chinese voedingsleer in combinatie met de voedingsmiddelen die we in onze gewone supermarkt of biowinkel terug kunnen vinden. 

 

 

5 elementen

Beide methodes zijn heel interessant en efficiënt, maar zijn niet opgewassen tegen “eten zonder honger”… het volgende daarentegen wel! 

De kracht van onze mind 

 Onze maag is de zetel van alle emoties. Waarom eten we iets? En wat eten we dan? Eten we iets omdat we bepaalde voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen nodig hebben? Of is dat omdat we een slecht gevoel over een situatie, een persoon of onszelf willen verstoppen, en dus weg-eten? Wat waren de eetgewoonten in je ouderlijk huis? Wat heb jij geleerd over voeding? 

Ons lichaam wil geen ongezonde voeding… in tegendeel! Jouw mind kan een beetje verward zijn, maar het geweldige nieuws is: het is jouw mind en je kan er elke moment verandering in brengen!

Ik heb geleerd van Marisa Peer dat we iets eten als het beeld ervan klopt. Dat is waarom merken hun koekjes Prinsenkoekjes noemen of de bakkers en hun sjoekes en strikjes. McDonalds en hun Happy Meals… al voelen we ons helemaal niet zo happy wanneer we horen dat we daardoor vol additieven zitten.

 
Maar als we weten dat we iets eten als het beeld ervan klopt, dan weten we ook dat we iets niet eten als het beeld ervan niet klopt. En dat beeld kunnen we met onze mind zelf veranderen. Door onze associaties met voedingsmiddelen te veranderen, veranderen we onze relatie met voeding over de hele lijn!  

Welke methode voor jou optimaal is en in welke mate we een combinatie maken van de drie, kunnen we het meest efficiënt bepalen via een videocall. Ben jij klaar om jouw relatie met voeding voorgoed te verbeteren? Neem dan even contact met me op via mijn telefoonnummer +32 495 18 36 68 of via hello@nikivanoppens.com

Wat mag je verwachten?

  • meer energie
  • helder hoofd
  • gezond gewicht
  • mooie huid en haar
  • evenwichtge menstruele cyclus
  • sterkere immuniteit

 

werkwijze 

Hoe ga ik te werk?

Nieuw Levensstijl

Goede voeding, stressmanagement, levenstijl en workouts doen het werk.

Goed vol te houden

De adviezen zijn zo ontworpen dat je ze eenvoudig in jouw dagelijks leven kan inpassen, waardoor je jouw nieuwe lifestyle gemakkelijk kan volhouden.

Holistische aanpak

Hiervoor maak ik gebruik van de Chinese voedingsleer en van de Hormoonfactor, waarbij de westerse wetenschap en de wijsheid van het oosten elkaar ontmoeten.

Pak de oorzaak aan

Ik zoek steeds naar de oorzaak van een klacht. Geraakt deze opgelost, dan geraakt de klacht ook opgelost. We creëren samen een manier om die oorzaak op te lossen en hoe je in de toekomst kan vermijden dat het weer gebeurt.

Blijvend resultaat

Ik zou me kunnen focussen op symptomen en daar specifiek op werken (bijv. hoofdpijn), maar dat haalt niet veel uit. De klacht wordt dan tijdelijk opgelost, maar die komt later gewoon terug. Dat is net zoals een typisch dieet: een tijdje minder eten om zo kilo’s kwijt te geraken. Daar hou ik me dus niet mee bezig, want ik ga voor blijvend resultaat. 

New way of life

Ontdek samen een nieuwe levensstijl die jou past!