Chinese voedingsleer

Het hoofddoel binnen de Chinese voedingsleer is om Qi (tsjie) en dus levensenergie aan te maken. Deze Qi zorgt ervoor dat je voldoende energie hebt voor alles wat je wil doen of dat nu over sporten (elke fysieke inspanning) gaat of over werken en studeren (mentale inspanning). Qi geeft je energie in de spieren en geeft je een helder hoofd.

De Chinese voedingsleer is helemaal niet de laatste nieuwe trend. Het is een werkmethode die al +4000 jaar bestaat en nog steeds wordt toegepast. De principes die gebruikt worden zijn tijdsloos en worden toegepast binnen de hele Chinese geneeskunde. Hier wordt voeding zowel ingezet om de balans te behouden als medicinaal, wanneer er een onbalans aanwezig is.

Binnen de Chinese voedinglseer wordt er veel gekookt (alle manieren van koken), maar het hoeft absoluut niet ingewikkeld te zijn. Het is ook helemaal niet nodig om naar de Chinese supermarkt te gaan, want er wordt vooral gebruikt gemaakt van de principes van de Chinese voedinglseer en deze worden dan toegepast op onze lokale voeding.


Het is voor iedereen mogelijk en je kan gerust nog steeds vrienden uitnodigen om te komen eten. De Chinese voedinglseer maakt geen gebruik van calorieën, want deze maken geen verschil in hoe je je voelt. De voeding wordt klaar gemaakt, met welke kruiden en de versheid van de ingrediënten daarentegen wel. Het mag dan wel Chinees zijn, maar ons eigen logisch verstand kan hier ook perfect mee overweg! Wanneer je bijvoorbeeld “kou” hebt gevat en je hebt dus een verkoudheid. Wat moet je dan NIET eten/drinken? Verkoelende voeding en dranken!

In de Chinese voedingsleer is er geen algemeen voedingspatroon dat voor iedereen geldt, want iedereen is anders. Zo reageert de ene minder goed op verwarmende kruiden en de ander heeft er net meer van nodig. Er wordt rekening gehouden met seizoen, klimaat, de smaken, onze eigen constitutie en huidige situatie en op deze manier wordt het dus op jou afgesteld. Ik ga je ook de basis van de manier van denken en werken aanleren zodat je ook jezelf verder kan helpen.

5 elementen
Ook in de Chinese voedingsleer wordt er veel gebruik gemaakt van de vijf elementen.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Over Niki

Ik ben Niki, 28 jaar, Hormoonfactorcoach, Chinese voedingsleercoach, student RTT (Rapid Transformational Therapy), hondenliefhebber, grote fan van surfen, fitness, yoga en meditatie.